joi, 9 iunie 2011

Animale hibride: combinatii uimitoare! FOTO

Ligri, leopei, bivaci, ursi grolari... in natura, imperecherile intre animale din specii diferite, dar cu gene asemanatoare, sunt destul de rare, dar, totusi, uneori se intampla. Alteori, curiozitatea ii face pe oameni sa fie nerabdatori si atunci se joaca ei de-a Cupidon. Vezi 10 exemplare uimitoare de animale hibride!

1. Zebroid
Aceasta denumire o poarta orice animal hibrid rezultat din incrucisarea unei zebre cu orice mamifer din rasa cabalina: poate fi vorba de cal, magar sau catar.

2.Leopeu

Rezultatul incrucisarii unui mascul leopard cu o femela leu. Capul seamana foarte mult cu cel al unui leu, insa restul corpului este de leopard. Primul exemplar de acest fel s-a nascut in India, in 1910.


Ultima fita in moda: Costumul de baie solar, cu incarcator pentru gadgeturi

Costumul de baie a devenit mai mult decat un accesoriu sic pe care sa il poti purta la plaja. Mai nou, s-a inventat modelul solar, care iti permite sa iti incarci la el iPod-ul sau aparatul foto. 
Asa ca, daca ramai fara baterie la plaja, nu e o problema foarte mare. Costumul de baie iti vine in... ajutor! Acesta este confectionat din panouri foto – voltaice, care se incarca la soare. Cu ajutorul unui port USB poti conecta apoi gagdeturile, iar ele se incarca la fel cum ar face-o intr-o priza obisnuita.

Desi e greu de crezut, poti intra chiar si in apa imbracata in acest costum de baie. Conditia este sa deconectezi gadgeturile in timp ce inoti si sa astepti pana ce costumul se usuca complet inainte sa le conectezi din nou la portul USB.

Costumul de baie minune a fost proiectat de Andrew Schneider si costa in jur de 120 de lire.

Samsung vrea să cumpere Nokia?



Pentru mulţi poate că este greu de crezut, însă cei de la The Wall Street Journal din Statele Unite spun că Samsung ar putea cumpăra Nokia. Acest anunţ ar fi fost hilar acum câţiva ani, însă dacă ne gândim la situaţia în care se află Nokia la ora actuală, el este plauzibil. Samsung este un conglomerat cu o putere financiară greu de estimat, iar finlandezii producători de telefoane mobile au cota de piaţă în scădere de ceva timp. Cum era de aşteptat, niciuna din cele două companii nu s-a deranjat să comenteze acest zvon. Asta ar putea să însemne că într-o sală de conferinţe încă se duc nişte tratative.
După ce a adormit pe lauri, Nokia s-a trezit că nu are modele competitive pentru iPhone şi telefoanele inteligente cu sistem de operare Android. Cu un accent pus mult prea mult pe partea de hardware, producătorul finlandez a început să piardă cotă de piaţă în favoarea Apple, Samsung şi HTC. După schimbări la vârf şi concedierea a 7.000 de angajaţi, Nokia a anunţat parteneriatul cu Microsoft. Smartphone-urile vor trece de la Symbian la Windows Phone 7 în încercarea de-a recâştiga încrederea utilizatorilor. Aici apare şi primul semn de întrebare în legătură cu zvonul de mai sus.
Majoritatea telefoanelor inteligente Samsung lansate până acum rulează sistemul de operare Android. Oare nu va afecta această relativă exclusivitate contractul Nokia cu Microsoft? Sau nu cumva Samsung vrea în felul acesta să intre pe piaţă şi cu foarte multe terminale cu Windows Phone 7? Integrarea Nokia în conglomeratul Samsung rămâne pe moment în stadiul de zvon şi suntem la fel de curioşi ca şi voi să aflăm rezultatul final.

Isteria E-coli: Castraveţii româneşti nu se dau nici gratis




Exporturile către Cehia şi Germania au fost oprite şi nici piaţa internă nu mai primeşte toată marfa pentru că a scăzut cererea. O parte a pierderilor ar putea fi acoperite de Comisia Europeană, dacă instituţia va da curs solicitării Ministerului Agriculturii.

Producătorii români de castraveţi şi-au văzut afacerile apropiindu-se cu paşi repezi de faliment în ultimele două săptămâni, de când a apărut isteria legată de legumele contaminate cu bacteria E. coli enterohemoragică. Atât partenerii externi, cât şi cei locali au refuzat să mai preia cantităţile la care se angajaseră prin contracte, din cauză că nu mai au cui să le vândă. Producătorii se plâng că nu mai pot distribui legumele nici măcar cu titlu gratuit, după ce primarii din mai multe localităţi din jurul Bucureştiului au refuzat să le preia şi să le distribuie la centrele de ocrotire a copiilor sau bătrânilor. „Nu mai este cerere, nu putem da marfa nici măcar gratis. Primarii au refuzat castraveţii, dar cred că e vorba de incultură şi de o psihoză creată artificial. Noi am trimis probe la ANSVSA, autoritatea pentru siguranţa alimentelor, şi le putem oferi acte că marfa este în regulă, dar ei nu vor să o accepte", susţine Cristian Rusu, director la Sere Pipera. Acesta mai precizează că are pe stoc aproape 3.000 de tone de castraveţi şi zilnic sunt recoltate alte 250 de tone. Marfa nu poate fi distribuită retailerilor deoarece cererea pe piaţa internă a scăzut foarte mult, din cauza cumpărătorilor care evită să mai achiziţioneze castraveţi de teamă că se vor îmbolnăvi. În disperare de cauză, producătorii vor să ceară Ministerului Muncii şi altor instituţii ale statului să dea undă verde pentru a putea dona marfa nevândută la căminele de copii, azilele de bătrâni, penitenciare etc.

Despăgubiri de la Comisia Europeană

Ministerul Agriculturii va solicita astăzi Comisiei Europene să stabilească soluţiile pentru despăgubirea producătorilor români afectaţi de isteria castraveţilor contaminaţi. Pierderile acestora din întreruperea exporturilor către Cehia şi Germania şi scăderea vânzărilor pe piaţa internă sunt estimate la 9 milioane euro în următoarele două luni. Pentru că nu mai pot face exporturi, producătorii spun că pierd câte 100.000 de euro pe zi. "Aşteptăm decizia Comisiei Europene. Probabil, după şedinţa de marţi, se vor anunţa măsurile", a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Acesta a dat asigurări că la noi nu sunt probleme legate de producţia de castraveţi şi nu s-a semnalat nici un caz de infectare cu bacteria E. coli. Vânzările pe piaţa internă au scăzut cu 70% în ultima perioadă, iar cererea din partea magazinelor pentru aprovizionarea cu castraveţi este în continuă scădere.

Cum te poti lasa de fumat?













De ce este atat de greu sa renunti?


Fumatul produce schimbari in organism si in felul in care te porti. Modificarile fizice sunt cauzate de dependenta de nicotina. Modificarile psihice se produc insa cu timpul si includ procesul de cumparare a tigarilor, de aprindere si de fumare.

Cand ai acest obicei, multe alte activitati par sa se potriveasca manusa cu fumatul. Printre aceste activitati, cele mai notabile sunt bautul cafelei si a bauturilor alcoolice, starile de stres si de grija, vorbitul la telefon, condusul, socializarea cu prietenii etc.

Cum pot renunta la fumat?

Cea mai buna sansa de reusita o poti avea daca urmaresti pasii de mai jos:
-pregateste-te
-primeste suport si incurajare
-invata sa controlezi stresul si nevoia de fumat
-medicamentatia corecta
-fii pregatit pentru recidiva
-incearca pana reusesti

Cum ma pregatesc sa ma las de fumat?

Programeaza-ti o data cand vrei sa renunti, intre 2 si 4 saptamani. Scrie pe o hartie motivele pentru care vrei sa te lasi de fumat. Pastreaza lista cu tine si foloseste-o de fiecare data cand simti nevoia sa fumezi o tigara.

Pentru a intelege mai bine de ce fumezi, pastreaza un jurnal in care sa scrii cand si de ce fumezi. Chiar inainte de data limita, scapa de tigari, brichete, scrumiere etc.
Motive de renuntat pe termen scurt

-respiratie urat mirositoare si dinti galbeni
-miros urat al hainelor, al parului si al pielii
-abilitati fizice scazute
-tuse si gat inflamat
-puls si tensiune ridicate
-costurile fumatului

Motive de renuntat pe termen lung

-fum toxic in tigari
-nivel de risc mai ridicat in dezvoltarea cancerului de plamani si al altor tipuri de cancer
-risc ridicat pentru boli de inima
-probleme de respiratie serioase
-riduri
-nivel de risc mai ridicat in dezvoltarea ulcerului
-exemplu prost pentru copii

Cum pot obtine suport si incurajare

Spune-le prietenilor si familiei ce fel de ajutor ai nevoie. Suportul lor te va ajuta in procesul de renuntare la fumat. Poti oricand sa apelezi si la doctori.
Stresul si nevoia de fumat

Majoritatea fumatorilor au obiceiul sa fumeze cand sunt stresati, pentru a se relaxa. Din fericire, exista nenumarate alte metode prin care poti elibera stresul. O baie calda, o plimbare, o respiratie usoara si adanca. Gandeste-te la schimbari in rutina zilnica pentru a rezista la pofta de fumat. De exemplu, daca iti place cafeaua cu tigara de dimineata, consuma doar ceai negru.

Ce se va intampla cand ma opresc din fumat?

Asta depinde de cat de mult fumezi, cat de dependent este organismul si de cat de mult iti doresti sa renunti. Poate ca o sa tanjesti dupa o tigara sau o sa iti fie mai foame decat de obicei. Te poti simti iritabil si poti avea probleme de concentrare. Dureri de cap si tuse mai intensa.
Toate aceste lucruri se pot intampla datorita dependentei de nicotina. Simptomele sunt puternice in primele 2-3 zile, dar dispar complet dupa doua saptamani sau mai mult.

Este adevarat ca ma pot ingrasa?

Majoritatea oamenilor “castiga” cateva kg in plus cand se lasa de fumat. Aminteste-ti insa, orice subtila ingrasare este un risc mult mai mic decat riscurile fumatului. Dieta din timpul procesului de renuntare la fumat poate produce stres inutil. In loc de o dieta stricta, practica sport.

Daca fumez iar?

Nu te considera un las. Gandeste-te de ce ai fumat si incearca sa nu mai fumezi din pricina acelei probleme. Din propria experienta pot spune ca primele trei zile sunt criminale, insa daca reusiti sa treceti de ele, procesul de renuntare este foarte usor.

Cum putem scapa de cearcane















Un barbat care se ingrijeste are intotdeauna grija sa nu aiba niste cearcane enorme sau ochii umflati.
Desi apar cel mai des dupa iesirile cu prietenii ce se intind pana tarziu in noapte sau datorita vietii tumultuoase pe care o ducem, aparitia lor nu ne cade deloc bine.
In continuare iti voi prezenta cateva cauze ce pot ajuta la aparitia lor si posibile remedii.

Cauzele aparitiei

In primul rand trebuie sa aflam daca cearcanele noastre sunt erediatare. In cazul in care raspunsul este pozitiv, din pacate nu exista remediu pentru ele.
Acum ca am pus rauil inainte putem trece si la cauzele ce pot fi combatute.

Oboseala si agitatia

Pentru disparitia sau estomparea cearcanelor este recomandat sa ai grija de tine, sa iti reduci pe cat posibil situatiile cauzatoare de stres si sa dormi cat mai mult.
Nu prea mult insa, caci in mod surprizator, somnul peste masura poate si el sustine aparitia cearcanelor.

Fumatul

Un alt factor important. El are un efect de imbatranire rapida a pielii si ajuta la formarea pungilor maroniu-inchise de sub ochi.

Schimbarea alimentatiei

Modificarile semnificative de diete alimentare sau tinerea unui regim special poate destabiliza echilibrul metabolic.

Expunerea exagerata la soare sau solar

Daca iti doresti un bronz de invidiat, ar fi bine sa ai in vedere faptul ca pielea de sub ochi este extrem de sensiibla si subtire si se poate deshidrata foarte usor.

Remedii:

Nu le vor face sa dispara fara urma, insa urmatoarele solutii pot diminua intensitatea cearcanelor existente sau pot preveni aparitia lor.

Aplicari cu cartof

Cartoful se feliaza subtire si se aplica in zona cearcanelor sau direct deaupra ochiului. Efectul este unul de absorbtie si se recomanda repetitii zilnice, de o durata de 10-15 minute.

Vitamina A si E

Consuma multa Vitamina A si E, asa pielea ta va castiga in elasticitate.

Evita sodiul

Sodiul in exces nu este deloc bun. Evita-l pe cat de mult poti.

Consum mai mare de fibre

Incearca sa consumi zilnic mai mult de 45 de grame de fibre.

Consum mai mare de lichide

Hidratarea mai buna a pielii tale inseamna si o sansa in plus in lupta impotriva cearcanelor. Este recomandat ca un barbat sa consume pe zi intre 2 si 4 litri de apa. Nu consuma in exagerare si bea
doar atunci cand simti nevoeia. Nu te forta.

Comprese cu ceai

Ceaiul de musecel este un foarte bun calmant al iritatiilor si al inflamatiilor pielii. Compresele se recomanda sa fie racite in prealabil.

Foloseste creme nutritive

Chiar daca noi barbatii nu suntem fani creme, te-ar ajuta sa folosesti uneori creme de ochi nutritive.

Vor ajuta la eliminarea problemelor tenului. De asemenea, poti folosi si unele creme speciale anti-cearcan din gama pentru barbati.

Nu folosi alte tratamente auzite din surse nesigure si nu folosi substante cu efect de scrub. Zona din jurul se poate irita cu usurinta.
Cel mai bine ar fi sa consulti inainte si un specialist.

CINCI SFATURI utile pentru a CONDUCE IN SIGURANTA

















1.Fiti precauti la trecerea peste linia de tren!
Pentru automobil,efectele coliziunii cu trenul sunt similare cu cele pe care le lasa o roata de masina care trece peste o cutie de aluminiu.Nu treceti peste linia de tren daca semnalele de avertizare arata ca vine trenul!Opriti pentru a va asigura acolo unde nu exista semnale si nici bariere.

2.Atentie la vehiculele oprite sau cu viteza redusa!
Fiti atenti cand treceti pe langa astfel de vehicule.De multe ori,aceste ascund pericole ce nu sunt vizibile imediat.Intrebati-va: de ce?De ce se deplaseaza asa incet sau de ce este oprit?

3.Nu-i impiedicati pe altii sa va depaseasca!
Multi soferi reactioneaza in mod negativ cand sunt depasiti.Daca un alt sofer intentioneaza sa va depaseasca, nu incercati sa-l opriti sa o faca.Nu se stie niciodata motivul pentru care cineva vrea sa va depasesca ,iar in anumite cazuri poate fi cineva care chiar este indreptatit sa se grabeasca.

4.Conduceti prudent si vehiculele mai mari!
Conform statisticilor,utilitarele au un procent mai mare de implicare in accidente decat autoturismele.Siguranta vine pe primul loc ,mai ales daca va aflati la volanul unui microbuz sau SUV.Cele mai frecvente accidente sunt create de deplasarea in marsarier fara vizibilitate suficienta,de franare brusca fara cunoasterea distantei de franare(care se mareste in mod proportional cu greutatea) si instabilitatea crescuta la viteza mare, data de pozitia mult mai inalta a centrului de greutate.


5.Fiti atenti la bicicleta!
Deplasati-va prudent daca sunteti cu bicicleta.Purtati casca,vesta reflectorizanta si faceti miscari usor de prezis pentru ceilalti participanti la trafic.Fiti atenti la drum si controlati piedicile si lucrurile care va distrag atentia .Aveti nevoie de toate simturile cand mergeti cu bicicleta-nu ascultati muzica la casti si nu vorbiti la mobil .

Din cauza radiaţiilor nucleare, se nasc mai mulţi băieţi decât fete


Radiaţiile nucleare provenite de la accidentele centralelor sau de la testarea bombelor ar putea fi motivul pentru care în ultimii ani s-au născut mai mulţi băieţi decât fete.
Iniţial, efectele au fost observate la nivel regional, ca în cazul exploziei de la Cernobîl, dar cercetări recente au arătat că exploziile atmosferice afectează rata natalităţii la nivel global.

Noul studiu s-a axat pe observarea populaţiei din 39 de ţări europene şi Statele Unite, între anii 1975 şi 2007. În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 1975-1986, s-au născut mai mulţi băieţi decât fete, fenomenul repetându-se şi după anul 1989. În mod normal, până acum, numărul bărbaţilor îl depăşea pe cel al femeilor, într-un raport constant de 105 la 100.
Creşterea din anii 1960-1970 este atribuită dispersării în atmosferă a particulelor radioactive produse de testarea bombelor atomice.

Aceste teste au fost frecvent practicate de la sfârşitul anilor 1940 până în 1963, când Tratatul privind Interzicerea Parţială a Testelor Nucleare a fost semnat de Statele Unite ale Americii, Uniunea Sovietică şi Marea Britanie.

De asemenea, cercetătorii consideră că explozia de la Cernobîl a influenţat natalitatea, dar că efectele au fost vizibile doar pe plan local, datorită faptului că scurgerile radioactive au avut loc, în mare parte, la nivelul solului. În ţările vecine Ucrainei, precum Belarus, în acea perioadă s-au născut mai mulţi băieţi decât fete.

Deşi mecanismul biologic din spatele acestei inegalităţi nu a fost studiat, cercetări anterioare efectuate pe animale au arătat că o creştere a numărului de indivizi de sex masculin poate fi cauzată de o deteriorare a cromozomilor X din spermatozoizi.

La om, un spermatozoid conţine fie un cromozom X, fie unul Y, în timp ce un ovul nu conţine cromozomul Y, ci numai un cromozom X. Dacă un embrion are o combinaţie XY, acesta va deveni un băiat, iar una XX va da naştere unei fete.

Nu se ştie exact de ce cromozomii X din spermatozoizi sunt mai predispuşi la deteriorarea cauzată de radiaţii decât cromozomii Y sau decât cromozomii X din ovule, dar cercetătorii cred că aceşti cromozomi sunt mai bine izolaţi în ovul. De asemenea, ei fiind mai mari decât cei Y, conţin mai multe gene, iar o deteriorare a lor duce la formarea unui embrion anormal, care adesea nu supravieţuieşte până la termenul naşterii.

Aceste observaţii contrazic convingerile convenţionale, care spun că expunerea la radiaţii nu are efecte la nivel global. În plus, cercetătorii susţin că o nouă "explozie" a naşterilor de băieţi ar putea fi înregistrată în următorii ani, ca urmare a evenimentelor de la centrala nucleară Fukushima, din Japonia.

Fotografii macro spectaculoase


BMW a lansat Seria 6 Coupe


Dupa versiunea cabrio,prezentata inca de anul trecut,BMW a lansat si versiunea coupe a noii generatii Seria 6.Exteriorul nu a adus surprize,varianta decapotabila primind un pavilion desenat cu stil.Noua serie a crescut in dimensiuni,fiind mai lata cu 4 cm si mai lunga cu 7 cm fata de generatia anterioara,insa nici asa coupe-ul cu 2+2 nu va deveni masina de familie.Dar nici nu este acesta scopul:versiunea de baza ,640i,vine echipata cu un motor de 3,0 litri si 320 cp,in timp ce varianta de top ,650i,este propulsata de un motor pe benzina V8 biturbo de 4,4 litri si 407 cp.Varianta 640i a primit sistem start/stop,dar si mod de functionare Eco-Pro:in acest caz,consumul este optimizat la maxim,masina economisind si la incalzirea oglinzilor sau a scaunelor.